Atunci când te decizi să te joci jocuri de noroc și să pariezi online ar trebui să o faci cu măsură, să realizezi că o faci pentru distracție și poate ca să faci niște bani extra, dar nu ar trebui să faci câștigul scopul unic.

Trebuie să înveți să realizezi că pariatul online vine cu riscuri serioase și că trebuie să fii pregătit să iei măsuri dacă pare că începi să ai o problemă cu jocurile de noroc. 

Cazino Bonus Code a creat pentru tine pagina de Joacă Responsabil pentru ca tu să înțelegi cum anume să pariezi ca să fii în siguranță, ce semne să cauți pentru a ști mereu dacă ai sau nu o problemă, și cum să ceri ajutor.

 

Regulile de pariere online

 

 1. Să nu pariezi mai mult decât îți permiți să pierzi - Când te decizi să pariezi, ar trebui să îți setezi o sumă fixă cu acest scop. Fă-ți un buget de divertisment exact așa cum ai face pentru teatru, cinema sau ieșiri în oraș. Nu depăși niciodată acest buget. Suma trebuie să fie una de care nu ai nevoie pentru chirie, rate, facturi sau mâncare.
 2. Realizează când trebuie să te oprești - când pierzi, nu încerca să îți recuperezi pierderea continuând să pariezi. Ține minte să nu treci de limita setată de buget. Încercând să recuperezi banii ai șanse să pierzi și mai mult. Oprește-te și joacă din nou în altă zi.
 3. Când nu mai e distractiv, ia o pauză– distracția ar trebui să fie scopul tău principal când joci jocuri de noroc. Când distracția se oprește, la fel ar trebui să faci și tu. nu are niciun sens să continui să joci jocuri care nu îți mai plac.
 4. Impune-ți limite de bani și timp - cum spuneam, e important să ai un buget clar, dar același lucru se aplică și la timpul petrecut jucându-te. Ar trebui să ai o perioadă prestabilită în care te joci. Nu ar trebui ca pariatul să devină mai important decât munca sau decât timpul petrecut cu familia sau prietenii. Aranjează-ți prioritățile.
 5. Fă-o pentru distracție, nu să faci bani -  chiar dacă jocurile de noroc sunt și distractive și îți pot aduce și câștiguri, banii nu ar trebui să fie singurul tău scop. Nu există nicio certitudine că vei câștiga, totul este aleatoriu, deci cel mai probabil nu te vei îmbogăți peste noapte.
 6. Nu paria dacă nu ai starea necesară– când ești supărat, în depresie, sau ai o stare negativă, nu ar trebui să te joci. Joacă doar când ești calm și ai o stare pozitivă pentru a putea lua cele mai bune decizii.
 7. Nu paria dacă ești sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor– Alcoolul și drogurile sunt substanțe care îți pot afecta judecata și te pot face să iei decizii impulsive care să te coste. 
 8. Caută ajutor– dacă crezi că s-ar putea să ai o problemă cu jocurile de noroc și ai făcut câteva sau toate lucurile din lista de mai sus, e timpul să cauți ajutor. Există instituții abilitate care te pot ajuta să rezolvi această problemă.
 9.  

10 semne că s-ar putea să ai o problemă de pariere

 

 • Ai pierdut mai mulți bani și/sau timp decât aveai în buget/îți permiți
 • Continui să pariezi încercând să recuperezi ce ai pierdut
 • Minți despre câți bani sau timp dai pe jocuri de noroc
 • Petreci tot mai mult timp pariind și uiți de prieteni și familie
 • Te gândești doar la jocuri de noroc și cum să câștigi
 • Ai pierdut toți banii și ai rămas fără nimic sau pariezi și bani de care aveai nevoie pentru a trăi
 • Te distrezi doar când tot crești miza
 • Împrumuți bani de la prieteni, familie sau cămătari ca să pariezi
 • Minți, furi sau faci orice pentru a face rost de bani pentru a juca la cazino
 • Când te gândești la jocuri de noroc te simți rău (anxios, îngrijorat, depresiv, vinovat etc).

 

 

Dacă vezi aceste semne și îți faci griji, e timpul să apelezi la un profesionist. Nu trebuie ssă încerci să te descurci singur. Poți contacta profesioniști prin live chat, e-mail sau telefonsau poți să te duci la sediile acestor companii abilitate pentru ca ei să te ajute să îți rezolvi problemele cu jocurile de noroc.

 

Uite la cine să apelezi:

 • JocResponsabil.ro promovează jocul responsabil și încearcă să ajute oamenii să realizeze când au o problemă și să le ofere suportul necesar pentru a o rezolva.
 • Gamblingtherapy.org/ro este un serviciu gratuit unde poți găsi sfaturi și suport emoțional.
 • Clinicaoananicolau.ro este o firma particulară unde vei găsi psihoterapeuți care te vor ajuta să îți înfrunți problemele și să le rezolvi. 

Joacă responsabil mereu!